-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce5
-
Celkový čas1,5 hod.
Když máte doma mrkev, hrášek a vepřové maso, tak je volba jasná a hned tu máme vepřové maso na mrkvi a hrášku.
Dušená mrkev s hráškem je velmi jednoduchý recept našich babiček, který si může každý předělat dle své chuti. Na dušené vepřové s mrkví mámě suroviny vždy doma. My do receptu ještě při dáváme chilli.
Suroviny – Dušená mrkev s hráškem
- Mrkev – 500 g
- Hrášek – 150 g
- Vepřové maso – plec, kýta, pečeně – 500 g
- Cibule – 2 ks
- Olej – na restování
- Máslo 30 g, špaldová mouka – 2 lžíce – na jíšku
- Sůl, pepř, chilli – dle chuti
- Vývar, voda – 1 l
Postup přípravy – Dušená mrkev s hráškem
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou necháme ve větším hrnci restovat na oleji dozlatova.
- Poté přidáme nakrájené maso na nudličky, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
- Po orestování masa, přilijeme vývar. Pokud nemáme vývar, můžeme nahradit vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit cca 45 minut do změknutí masa.
- Poté přidáme oloupanou a nakrájenou mrkev na kolečka cca 0,5 cm nebo dle chuti a vaříme cca 10 minut do změknutí, poté přidáme hrášek a necháme ještě krátce povařit.
- Dochutíme solí a pepřem, případně chilli dle chuti a připravíme si jíšku.
- Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Důkladně promícháme a vmícháme do omáčky.
- Omáčku necháme povařit cca 10 minut do zhoustnutí a podáváme například s vařeným bramborem.
Chutnala Vám dušené vepřové s mrkví? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Dušená mrkev s hráškem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review